Efter EM-sejr: Svømmer gav guldmedalje til dansk tilskuer
Kort efter medaljeoverrækkelsen i europamesterskabets 100 meter brystsvømning, valgte Adam Peaty at forære medaljen væk til danske Alma Dahl. Foto: Claus Bech/Scanpix
Den britiske svømmer Adam Peaty vandt lørdag aften guld ved i kortbane-EM. Ung fan fik medaljen kort efter.

Lørdag vandt den britiske svømmer europamesterskabets i 100 meter bryst.

Men det var ikke længe, at den 22-årige brite valgte at beholde EM-guldet efter medaljeoverrækkelsen i Royal Arena i København.

I stedet valgte svømmeren at overrække medaljen til den 12-årige danske Alma Dahl.

- Adam Peaty kom, og jeg bad om hans autograf, han skrev på min badehætte, og så gav han mig også medaljen og spurgte: vil du have en autograf på den også? Jeg var helt chokeret, siger Alma Dahl til svenske Aftonbladet.

Til dagligt bor hun ifølge TV2 i Malaysia, og har altid været en stor fan af den britiske svømmer. Af denne grund var hun iført et britisk flag, da svømmeren henvendte sig til de fremmødte fans.

- Jeg gav medaljen til en lille pige på tribunen. Jeg så det britiske flag, og tidligere havde nogen skrevet, at de var kommet hele vejen herover.

- Så jeg håber, det var dem, men selv hvis det ikke var, så har jeg inspireret nogen i dag. Det kan jeg forhåbentlig blive ved med i mange år, siger Adam Peaty til DR.

Ifølge svømmestjernen, der blandt andet kan prale med verdensrekorden i både 50 og 100 meter bryst, er det sejren og ikke medaljen, der tæller.

- Sejren betyder noget for mig. Det gør medaljen ikke rigtig. Sejren vil altid være der i min hukommelse og på nettet, men medaljen kommer forhåbentlig til at inspirere pigen resten af hendes liv, siger Adam Peaty til DR.

/ritzau/