Efter EM-sejr: Svømmer gav guldmedalje til dansk tilskuer

Den britiske svømmer Adam Peaty vandt lørdag aften guld ved i kortbane-EM. Ung fan fik medaljen kort efter.
Kort efter medaljeoverrækkelsen i europamesterskabets 100 meter brystsvømning, valgte Adam Peaty at forære medaljen væk til danske Alma Dahl.
Kort efter medaljeoverrækkelsen i europamesterskabets 100 meter brystsvømning, valgte Adam Peaty at forære medaljen væk til danske Alma Dahl. Foto: Claus Bech/Scanpix

Lørdag vandt den britiske svømmer europamesterskabets i 100 meter bryst.

Men det var ikke længe, at den 22-årige brite valgte at beholde EM-guldet efter medaljeoverrækkelsen i Royal Arena i København.

I stedet valgte svømmeren at overrække medaljen til den 12-årige danske Alma Dahl.

- Adam Peaty kom, og jeg bad om hans autograf, han skrev på min badehætte, og så gav han mig også medaljen og spurgte: vil du have en autograf på den også? Jeg var helt chokeret, siger Alma Dahl til svenske Aftonbladet.

Til dagligt bor hun ifølge TV2 i Malaysia, og har altid været en stor fan af den britiske svømmer. Af denne grund var hun iført et britisk flag, da svømmeren henvendte sig til de fremmødte fans.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

- Jeg gav medaljen til en lille pige på tribunen. Jeg så det britiske flag, og tidligere havde nogen skrevet, at de var kommet hele vejen herover.

- Så jeg håber, det var dem, men selv hvis det ikke var, så har jeg inspireret nogen i dag. Det kan jeg forhåbentlig blive ved med i mange år, siger Adam Peaty til DR.

Ifølge svømmestjernen, der blandt andet kan prale med verdensrekorden i både 50 og 100 meter bryst, er det sejren og ikke medaljen, der tæller.

- Sejren betyder noget for mig. Det gør medaljen ikke rigtig. Sejren vil altid være der i min hukommelse og på nettet, men medaljen kommer forhåbentlig til at inspirere pigen resten af hendes liv, siger Adam Peaty til DR.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.