Ecuador nærmer sig svar til Assange
Ecuadors præsident vil i løbet af ugen afgøre, om Julian Assange får politisk asyl i det sydamerikanske land.

Præsidenten i Ecuador i Sydamerika træffer inden for få dage beslutning om, hvorvidt grundlæggeren af WikiLeaks, Julian Assange, kan få politisk asyl i Ecuador.

- Forhåbentlig kan vi i denne uge komme med en erklæring om sagen, siger præsident Rafael Correa i et interview med den statslige tv-station ECTV i Ecuador.

Han tilføjer, at sagen senest onsdag skal drøftes med Ecuadors diplomater i London.

Julian Assange søgte den 19. juni tilflugt på Ecuadors ambassade i den britiske hovedstad.

Her har han søgt politisk asyl i et forsøg på at slippe for at blive udleveret til Sverige, hvor to kvinder beskylder ham for sexovergreb.

Assange nægter anklagerne og siger, at han frygter, at Sverige vil udlevere ham til USA, hvor han så risikerer at blive retsforfulgt for spionage.

Det er WikiLeaks, der inden for de seneste år har offentliggjort tusindvis af hemmeligt stemplede, amerikanske diplomatiske papirer.

Det er ikke klart, hvad præsident Correas afgørelse vil være, men tilbage i 2010 tilbød han Assange asyl.

Præsidenten har ofte været på kant med USA og har erklæret, at hans land ikke vil lade sig presse af hverken Sverige, USA eller Storbritannien i sagen om Assange.

Hvis Assange får politisk asyl, er det heller ikke givet, at han uden videre får lov til at forlade Storbritannien.

Kommer der ikke en aftale på dette punkt mellem Ecuador og Storbritannien, så risikerer Assange at måtte blive på Ecuadors ambassade i London på ubestemt tid.

/ritzau/AFP