E-sports-skuffelse i Odense: Danske hold er allerede ude

Hverken Astralis eller North nåede videre fra gruppespillet i den stort anlagte e-sports-turnering i Odense.
Astralis - her ved Blast Pro Series for to uger siden - er ude af denne uges turnering i Odense, før den egentlig er begyndt.
Astralis - her ved Blast Pro Series for to uger siden - er ude af denne uges turnering i Odense, før den egentlig er begyndt. Foto: Martin Sylvest/Scanpix

Mange danske fans af computerspillet Counter Strike: Global Offense (CS: GO) havde formentlig glædet sig til at se de bedste danske hold i aktion i Odense i weekenden.

I givet fald bliver de slemt skuffede. Både Astralis og North er nemlig ude af e-sports-turneringen ESL Pro League Finals inden de afgørende kampe.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

Astralis, der ligger nummer tre på verdensranglisten, var inden turneringen svækket af sygdom hos Nicolai "device" Reedtz.

I stedet var norske Ruben "Rubino" Villarreal indkaldt som reserve, men han kunne ikke forhindre fire nederlag af fem mulige i indledende runde. Det blev til en femteplads i gruppespillet, hvor kun de tre bedste hold gik videre.

Meget bedre gik det ikke for verdens nummer fem, North, som er et rent dansk hold med base i København.

Her blev det også kun til en enkelt sejr i indledende runde og en sidsteplads i gruppespillet.

Weekendens slutkampe bliver dog ikke helt uden dansk deltagelse.

Den tidligere North-spiller Emil "Magisk" Reif er sammen med Optic Gaming klar til fredagens kvartfinaler.

Og Finn "karrigan" Andersen og Faze Clan har i kraft af en førsteplads i gruppespillet kvalificeret sig direkte til semifinalerne lørdag.

Slutkampene i Odense afvikles i Sparekassen Fyn Arena, der kan rumme 5000 tilskuere. Sideløbende afholdes i weekenden en computerspilsmesse i Odense Congress Center, der er nabo til arenaen.

ESL Pro League Finals er det andet store e-sports-event, der afvikles i Danmark inden for 14 dage.

For to uger siden blev Blast Pro Series afviklet foran 12.000 tilskuere i Royal arena i København. Her nåede Astralis finalen, men tabte her til brasilianske SK.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.