Dyrlæge advarer katteejere: Bliver forgiftet af naboer
Katte bliver ikke kun forgiftet. Der er også folk, der kører katte væk eller skyder dem, siger Kattens Værn. Modelfoto: Shutterstock/Scanpix
Kattens Værn registrerer en stigning i overgreb på katte og råder til at snakke med naboerne.

En dyrlæge advarer nu katteejere, efter han måtte aflive en kat.

Katten blev for øjnene af dyrlæge Mads Lund fra Skibby Dyreklinik mere og mere dårlig og gled ind i en komalignende tilstand.

Han valgte derfor gøre en ende på dens pinsler, og aflivede den. Det skriver Lokalavisen Frederikssund.

Mads Lund fortæller til avisen, at han har fået andre meldinger om forgiftede katte fra Kyndby-området. Hans råder derfor katteejere til at advare hinanden:

- Når katte bliver forgiftet, så handler det ofte om, at nogle mennesker har set sig sure på katten, der måske skider i ens have. Men katten er ret nysgerrig af natur. Den kan man jo ikke holde inde haven, ligesom man kan med hunde. Derfor er mit råd til katteejere, at man taler med sin nabo, og får en dialog omkring problemet, siger Mads Lund.

I et opslag på Facebook skriver klinikken, at de forgiftede katte "er typisk set med symptomer som lammelse, kramper og uden mental respons".

Mads Lund fortæller til lokalavisen, at en forgiftet kat i visse tilfælde kan reddes, men at det kræver indlæggelse på dyrehospital, hvor den blandt andet skal have væsketerapi, og modgift til at styre kramper og hjerte.

Flere overgreb på katte

Til TV 2 siger Kattens Værn, at man kan registrere en stigning i overgreb på katte.

- Og det er ikke kun forgiftninger, det er også folk, der kører katte væk eller skyder dem. Det er helt uacceptabelt og ulovligt, siger René Skall, veterinærsygeplejerske og internatsleder hos Kattens Værn, til tv-stationen.

Han vurderer, at de fleste overgreb sker på grund af nabostridigheder om katten og dens domæne, og råder derfor katteejere til at komme konflikterne i forkøbet.

- Vi katteejere vil gerne have, at vores katte kan være her i fred. Det går nemmest, hvis vi tager vores forholdsregler og for eksempel fortsætter med at bruge kattebakke, selvom katten er ude, så den stadig laver efterladenskaber på egen grund og ikke inde hos naboerne, siger René Skall, og mener at man skal spørge naboerne, om det er i orden at katten løber frit - eller om man kan hjælpe dem med at holde den ude af deres have.