Dyrlæge advarer hundeejere: "Det er en tikkende bombe"
Både hunde og katte blive meget syge af at spise chokolade. Modelfoto: Shutterstock/Ritzau Scanpix
Kaster din hund op, har feber eller diarre og mangler chokoladen på sofabordet, så kan det være, du skal søge dyrlæge. I værste fald kan chokoladen koste hunden livet.

Syv gram kakaopulver - eller 15 gram chokolade - er nok til at forgifte en hund på 10 kilo.

Det skriver TV 2 Østjylland.

Dyrlæge på Randers Dyrehospital, Lone Plum, forklarer til tv-stationen, at hunde er meget følsomme over for to stoffer i kakaobønnen: koffein og theobromin.

- Så der skal ikke så meget til, før de kan begynde at få en forgiftningstilstand.

Hun fortæller, at i weekenden behandlede dyrehospitalet tre hunde, som havde spist chokolade. To kastede op på klinikken, mens den tredje blev behandlet med aktivt kul mod forgiftningen.

- Det er en tikkende bombe, man kan have til at ligge på stuebordet derhjemme, og så kommer der sådan en sulten hund forbi. Så kan den jo hurtigt ryge indenbords, siger Lone Plum.

I et opslag på Facebook skriver Randers Dyrehospital, at symptomerne på "chokoladeforgiftning er opkast og diarre, hyperaktivitet, øget hjerterytme, feber, og øget urinering. Ved alvorlige tilfælde kan der opstå bevægelsesforstyrrelse og kramper, den kan gå i koma, og i værste tilfælde dø".

Her kan man også læse, at det ikke kun er menneskets bedste ven, hunden, som kan blive syg. Også katte kan blive syge af chokolade.