Dyrere el-regning vil skabe 6.400 job
Investeringer i grøn energi giver 6.400 grønne job. Foto: Colourbox
Regeringens energi-udspil 'Vores Energi' øger danskernes elregning med 1.700 kroner i 2020. Pengene går til 6.400 grønne job.

6.400 nye grønne job i Danmark.

Det er konsekvensen de næste to år af en dyrere elregning til danskerne, ifølge Pernille Rosenkrantz-Theil, klima- og energiordfører for Socialdemokraterne.

"De penge, som forbruger må betale her, bliver omsat direkte til danske arbejdspladser. Vi har lavet beregninger, der viser, at det giver 900 arbejdspladser allerede næste år og året efter 5.500 arbejdspladser," siger Pernille Rosenkrantz-Theil til Newspaq og understreger, at de højere afgifter derfor er sundt for den danske økonomi.

Regeringen fremlægger fredag en plan for energien de kommende år under navnet 'Vores Energi'. Elregningen stiger med 100 kroner næste år per husstand og 1.700 kroner i 2020.

Årsagen er, at energiproducenterne skal levere grøn el produceret af for eksempel vindmøller, som er dyrere end el, der er produceret af eksempelvis olie. Dermed skal danskerne snart forholde sig til en såkaldt "omstillingsafgift".

"Der kommer til at være en lille prisstigning for de danske husstande for at få penge til at lave de investeringer, der gør, at vi slipper for stigende oliepriser," fortæller Pernille Rosenkrantz-Theil, der advarer mod endnu højere priser, hvis vi ikke skifter til grøn energi, fordi oliepriserne vil fortsætte med at stige.

Den ventede afgift vil blive indfaset gradvist.