Dyrepasser: Tigre har altid et dræberinstinkt
Tigre bliver aldrig tamme. Derfor er det altid farligt, at være i nærheden af verdens største kattedyr, også selv om de bor indespærret i en zoologisk have, fortæller dyrepasser. Foto: Softeis/ Wikimedia
Selvom tigre er indespærret i zoo, har de stadig deres dræberinstinkt - og det har kostet en ung mand livet.

Hvis man først har forvildet sig ind på tæt hold af en tiger, som en ung mand gjorde onsdag morgen i Københavns Zoo, er der ikke meget at stille op. For tigerens instinkt er at dræbe, fortæller dyrepasser Rasmus Juel Ditlefsen fra Knuthenborg Safaripark.

- En tiger vil helt sikkert tænke, at et menneske er et bytte. Det ligger dybt i deres instinkter, at de jagter for at dræbe, siger Rasmus Juel Ditlefsen.

Københavns Politi oplyser, at dyrepassere opdagede den unge mand inde hos tigrene tidligt onsdag morgen. Da zoologisk haves personale fik gennet dyrene væk, var manden allerede død.

- Du er bytte i det sekund, du slipper ind til dem. Det er lige meget, om det er en ged eller et menneske, man lukker ind - begge vil være føde for dem, siger Rasmus Juel Ditlefsen.

Han forklarer, at trods indespærring er der ingen tamme tigre i verdens zoologiske haver.

- Tigre bliver aldrig nogensinde tamme. Det er vilde dyr. Selvom jeg gik ind til vores tigre, som jeg kender - og de kender mig, så ville de også slå mig ihjel lige på stedet, siger Rasmus Juel Ditlefsen.

Han understreger, at målet heller ikke er at gøre dem tamme:

- Det er slet ikke vores mål, for hvis en tiger bliver gjort tam, mister den dens naturlige adfærd, og så ville den ikke kunne indgå i et avlsprogram, for de andre tigre ville ikke kunne forstå den. De ville ikke kunne læse den.

Onsdagens tragiske episode i Københavns Zoo er ikke den første af sin slags i Danmark.

Tilbage i 2009 blev en 31-årig mand spist af tigrene i Næstved Zoo. Ifølge politiet var han psykisk syg og tidligere ansat i den zoologiske have, hvor han brød ind til tigrene og tændte ild til nogle halmballer, før han blev spist af tigrene.