Dyre stjerners exit redder traditionsklub
Portsmouth er reddet fra konkurs, efter at den sidste af klubbens dyre drenge har forladt den kriseramte klub.

Den engelske fodboldklub Portsmouth FC undgår konkurs, efter at den sidste af en række dyre spillere nu har forladt klubben, der skal spille i den tredjebedste række i den kommende sæson.

Klubben har kæmpet med en voldsom gæld, siden den rykkede ud af Premier League i 2010 og har haft spillere på kontrakt til lønninger, der var alt for høje til den næstbedste række.

Truslen om en decideret opløsning af den 114 år gamle klub har hængt over Portsmouth hele sommeren, og det var ventet, at klubben ville lukke, hvis ikke den sidste af de dyre drenge havde forladt Portsmouth FC senest i dag fredag.

- Vi har nu indgået aftaler med hele førsteholdstruppen, meddeler Trevor Birch, der er en af de administratorer, der er indsat for at få styr på klubbens økonomi, ifølge AFP.

Den sidste af de spillere, der var tilbage fra bedre tider, den irske landsholdsspiller Liam Lawrence, forlod klubben fredag.

Spillere som Lawrence, israelske Tal Ben Haim og den nigerianske veteran Nwankwo Kanu har tøvet med at forlade Portsmouth, fordi de stod fast på de beløb, de havde til gode i klubben.

Tilbage i Portsmouth, der indleder den nye sæson i næste weekend, er nu en række helt unge spillere, der skal forsøge at stoppe den sportslige nedtur, som altså foreløbig har ført klubben ned i tredjebedste række for første gang i 29 år.

/ritzau/