Dykkere: Russisk skib er fyldt med lig

Ni personer er bekræftet døde efter skibsforliset på Volga, men det sunkne skib er fyldt med lig, rapporterer dykkere.
Redningsbåde leder efter overlevende efter at skibet "Bulgaria" gik ned med 199 personer ombord. Dykkere mener, at 110 lig stadig befinder sig i skibet.
Redningsbåde leder efter overlevende efter at skibet "Bulgaria" gik ned med 199 personer ombord. Dykkere mener, at 110 lig stadig befinder sig i skibet. Foto: Polfoto, AP / POLFOTO

Et russisk redningshold rapporterer om uhyggelige scener inde i krydstogtskibet "Bulgaria", der søndag sank på floden Volga 750 kilometer øst for Moskva.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Et regionalt redningshold har oplyst, at 110 personer, herunder 30 børn, stadig befinder sig i skibet. En leder fra beredskabet i Volga-distriktet fortæller, at dykkere har set lig i skibets restaurant og nede i skroget.

80 ud af 199 personer personer ombord på skibet blev reddet - de fleste af skibet Arabella, der ifølge vidner kom til, efter at to andre skibe var sejlet forbi.

En talskvinde fra det russiske katastrofeministerium oplyser, at ni er bekræftet døde, men at der kun er et ringe håb for de sidste 110 personer.

"Ifølge dykkerne er chancerne for at finde nogen i live minimale," siger talskvinden Irina Andrianova ifølge Reuters.

Krydstogtskibet sank på omkring otte minutter på et tidspunkt, hvor skibet var tre kilometer fra land.

Den russiske Præsident, Dimitri Medvedev, har ifølge Reuters beordret en undersøgelse af årsagen til forliset, og det undersøges samtidig, om nogen skal straffes.

"Bulgaria" blev bygget i 1955 i Tjekkoslovakiet, og russiske medier spekulerer i, hvorvidt katastrofen er relateret til skibets alder.

Kilde: Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.