Dybt berørt Obama møder Batman-ofres familier
Præsident Barack Obama på University of Colorado Hospital i Aurora søndag, efter et besøg med familierne til ofrene for biografskydning. Foto: AP Photo/Susan Walsh / POLFOTO
USA's præsident er i Colorado for at møde ofre og pårørende for biografmassakren, der kostede 12 livet.

Barack Obama landede søndag i Colorado for at møde pårørende til ofrene for biografmassakren i byen Aurora.

12 blev dræbt og yderligere 58 såret, da en bevæbnet mand iført skudsikkert antræk og gasmaske trængte ind i en biograf under en midnatsvisning af den nye Batman-film "The Dark Knight Rises".

Den formodede gerningsmand - 24-årige James Holmes - kom ind ad nødudgangen og kastede to dåser med giftig gas ind blandt publikum, hvorefter han skød op i luften og derefter vildt omkring sig.

Obamas første stop på rejsen var universitetshospitalet i Aurora, hvor nogle af de sårede stadig er indlagt heraf flere i kritisk tilstand.

Politiet sagde tidligere på dagen, at man havde fundet Holmes computer i hans lejlighed, som politiet først fik adgang til, efter at bombeeksperter havde renset den for snubletråde og avancerede bomber.

Tilsyneladende skulle politifolk dræbes af bomberne, hvis de trængte ind i lejligheden.

Politiet håber at kunne finde afgørende informationer om, hvordan angrebet blev planlagt - angiveligt i løbet af flere måneder før massakren.

Holmes skal møde i retten første gang mandag. Han er lige nu isolationsfængslet af hensyn til hans egen sikkerhed, siger en talskvinde for politiet.

Byens kirker var fyldt til randen søndag. Flere græd - mange sagde, at de kendte nogle af ofrene.

- Min niece var i biografen, men hun var heldig og slap væk, siger 15-årige Keshala Ferguson, der sammen med 500 andre havde taget plads i den katolske Queen of Peace-kirke.

Sagen har pustet liv i debatten om amerikanernes våbenlove, efter det er kommet frem, at den mistænkte købte sine fire våben på lovlig vis sammen med store mængder ammunition på internettet.

Aurora ligger blot 20 kilometer fra byen Columbine, hvor to elever i 1999 skød og dræbte 13, før de begik selvmord.