Dumoulin efter tæt Giro-sejr: En nerveflænsende dag
Tom Dumoulin stod for presset som favorit før afsluttende etape. Foto: Luk Benies/AFP
Tom Dumoulin vandt Giro d'Italia med en margin på kun 31 sekunder efter den afsluttende enkeltstart.

31 sekunder.

Så meget, eller rettere så lidt, adskilte første- og andenpladsen efter 3615 kilometer og 21 etaper af cykelløbet Giro d'Italia.

Sejrherren, Tom Dumoulin (Sunweb), lægger da heller ikke skjul på, at han var under stort pres inden den afsluttende enkeltstart, der endegyldigt skulle sikre ham triumfen.

- Det har været sådan en nerveflænsende dag, og jeg var supernervøs fra start. Det var nødvendigt, at jeg forholdt mig i ro, men det kunne jeg næsten ikke, siger Tom Dumoulin ifølge cyclingnews.com.

Han beretter om "gode ben", og hollænderens intentioner stod også tidligt klart, da han efter blot 8,8 af de næsten 30 kilometer havde vundet mere end et halvt minut ind på førende Nairo Quintana (Movistar).

Dumoulin havde råd til at køre sikkert i løbets sidste del, og så lever han utvivlsomt med, at landsmanden Jos van Emden (LottoNL-Jumbo) tog etapesejren.

- Jeg talte med min sportsdirektør, der sagde, at hvis vi var sikre, ville han fortælle mig, at jeg ikke skulle tage chancer i svingene. Det gjorde han allerede halvvejs.

- Da jeg kørte over stregen, sagde de, at jeg havde vundet, men da jeg så kom hen foran tv-skærmen kunne jeg se, at det kun var med få sekunder. Det gjorde mig vred, men i den sidste ende lykkedes det.

- Det er vanvittigt, jeg ved næsten ikke, hvad jeg skal sige, lyder det fra Tom Dumoulin.

Det var hans første Grand Tour-sejr og den første hollandske triumf i et af de store etapeløb siden Joop Zoetemelks Tour de France-sejr i 1980.

/ritzau/