Duftende gus mod julesus
Bad ? Vintertravlheden kan skylles væk med et varmt kurbad i Frederiksberg Svømmehal

Gåsehuden bliver hurtigt opløst af den fugtige luft i kurbadet.
Her er der altid 37 grader varmt, uden skrig og skrål fra småbørn og med masser af muligheder for at få julestressen opløst af varmt vand og æteriske olier.
For fem år siden blev et afsnit af Frederiksberg Svømmehal omdannet til ren wellness, og på denne tid af året strømmer det til med badegæster. Duften af pebermynte lister ud fra et lille rum, mens spa?ens brusende bobler overdøver de fleste samtaler.
I modsatte ende flyder Lena Vorborg, Rainer Trosky og Lennart Boel rundt med oppustelige puder om nakken i et kæmpe bassin. De holder julefrokost på afslappende vis.
»Jeg kommer her tit. Det er en form for selvterapi,« siger Lennart Boel.
Badet er Københavns svar på Det Døde Hav og består af samme salte og mineraler.

Ingen stævnemøder

Ved siden af dem har et kærestepar flettet benene og ligger med hovedet i hver sin retning.
»Det er jul, så man skal være lidt god ved sig selv,« siger Marianne Therkeldsen og griner til sin fyr. Selvom det er romantisk at smelte sammen i hede vande, skal det ikke blive til et stævnemøde, siger direktør Viggo Møller.
»Der er nogle nyforelskede, der sidder på skødet af hinanden i boblebadet. Hvis folk kommer for tæt på hinanden, går vi hen og siger: Kan I ikke gøre det, når I kommer hjem? .«
Hver dag skifter omkring 200 gæster til svømmetøj, og især er auf-guss populært. Præcis på klokkeslettet myldrer det ind i saunaen, hvor de våde legemer klemmer sig sammen på bænkene og venter på at blive overstrømmet med skoldhed damp.
Bademester Mohamad Chrifi gør citrus-honning-olien klar.
»Det bliver rigtig meget varmt. Til jer, der sidder øverst, bliver det cirka 90 grader. Nu begynder I sikkert at rykke rundt, men det behøver I ikke, for jeg skal nok guide jer igennem,« forklarer han.
Med ét er rummet fyldt af tåge og sveddråberne pibler frem. Bademestren tager med begge arme håndklædet over hovedet og svinger det rundt, så luften hvirvler.
Efter flere minutter uddeler han hakket is til at gnide huden med, og så er det endnu en tur, inden det er tilbage i vinterfrakken.