De fleste spiser burgeren, som den bliver serveret. Med bunden af bollen nederst og toppen øverst.
Men måske skal du til at revurdere din måde at gøre det på.
Det norske madmedie godt.no har kigget nærmere på måden at spise en burger på, og selvom man måske ikke kan tale om decideret rigtigt og forkert i denne sammenhæng, så er der tilsyneladende visse fordele ved at vende burgeren på hovedet, inden du bider til bolle.
Ifølge madsiden Delish skyldes det, at bunden af burgerbollen er mindre stabil, så hvis du vender den på hovedet, vil det altså mindske risikoen for, at burgeren falder fra hinanden.
Delish er ikke alene om at have den holdning til den populære spise.
- En ægte burgerkender bør altid spise burgeren på hovedet, lyder det eksempelvis fra manden bag burgerbloggen Burger Lad.
Og samme melding kommer fra fastfoodkæden TGI Friday’s, der hævder, at burgeren smager bedre, hvis man spiser den på hovedet.
- Grunden til, at mange siger, at en burger smager bedre, når den spises “upside down”, er, at den øverste bolle er tykkere. Så når du vender din burger, betyder det, at der er mere brød nedenunder til at absorbere saft og smag fra burgeren og toppings, når du bider i den. lød det fra TGI Friday’s sidste år.
Oppe i Norge fortæller hobby-kokken og madbloggeren Kristoffer Kaayne Kaalsas, at han også har ændret sin måde at spise burger på.
- Jeg begyndte at vende burgeren på hovedet for flere år siden, da jeg tilfældigvis så, at en tidligere klassekammerat gjorde det. Først troede jeg, at han ikke var klar over, hvordan man spiser en burger, men så sagde han, at det får burgeren til at ramme ganen anderledes og på en mere korrekt måde, end når man spiser den normalt, siger Kristoffer Kaayne Kaalsaas til godt.no.
Avisen.dk kan kun opfordre til at prøve selv, men vi anbefaler, at man ikke forsøger tricket med hotdogs.
Værsgod og spis! (Foto: Unsplash / Food Photographer)