»Du« er årets person
Magasinet Time har udnævnt »dig« til årets person. Det afspejler, hvordan internettet styres af brugerne i den moderne verden.

Internettet er blevet allemandseje, og helt almindelige mennesker har fået mulighed for at sætte sig selv i centrum gennem websider som »YouTube«, »MySpace« og »Wikipedia«. Derfor har det indflydelsesrige amerikanske magasin, Time, truffet det utraditionelle valg at udnævne »dig« og »du« som årets person, skriver ABC Online.

Blogs, hjemmevideoer og netværk på internettet har fået magten i cyberspace over på brugernes hænder, og derfor er forsiden af Time Magazine prydet af et spejl.

I magasinet kan man læse, at udnævnelsen af årets person ikke nødvendigvis skal betragtes som en ære. Årets person bliver i stedet udpeget, fordi det er »den eller de personer, der har påvirket nyhederne og vores liv mest på enten en god eller en dårlig måde, og som er udtryk for det, der var vigtigst i løbet af året«.

Blandt de tidligere vindere er Adolf Hitler, Joseph Stalin, computeren og den nuværende amerikanske præsident, George W. Bush. Den kontroversielle pris er blevet uddelt siden 1927.