DSB i problemer: Ændrer nyt skilt
Piktogrammet var en test og har hængt kort tid i fem InterCity-toge. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Et symbol for DSB's familiezone bliver nu ændret, efter kritik fra flere sider, der mente at symbolet var for stereotypt.

DSB ændrer nu et såkaldt piktogram, der blev brugt som symbol for familiezonen i togene.

Piktogrammet har fået kritik for at være kønsstereotypt. Det viste nemlig en snakkende kvinde med et barn på armen, mens manden ved siden af stod passivt.

Logoet mødte især kritik fra Dansk Kvindesamfund, der stillede sig undrende over, hvordan piktogrammet skulle tolkes.

- Kvinderne passer børnene, kvinder taler meget, kvinder skælder ud, mænd er passive i familielivet. Det er en ommer, DSB!, skrev de ud i et Facebook-opslag.

Det er siden blevet slettet i løbet af onsdagen, fordi Dansk Kvindesamfund modtog en række vrede og hadske beskeder fra sure mænd.

Men DSB's piktogram bliver altså nu ændret. Istedet vil det vise en mand og en kvinde, der hver holder et barn på armen.

Det er Dansk Kvindesamfund selv, der har været i dialog med DSB, der kalder skiltet for et test-skilt, som kun har hængt kort tid i fem InterCity-toge.

- Der kører lige nu en debat om et piktogram til DSB's Familiezone. DSB har i en kort periode testet en række nye piktogrammet, men det har hele tiden været meningen, at netop test-piktogrammet for familiezonen skulle afløses af et andet og bedre. Arbejdet med at sætte det nye piktogram op er startet. Nedenfor kan du se begge piktogrammet. Det nye er til højre, skriver DSB til Dansk Kvindesamfund.