DSB må vinke farvel til 300 mio. kr.
Hvis regeringen gennemfører den besparelse på togtrafikken, som indgår i udspillet til finansloven for 2013, bliver der færre afgange til passagererne. Foto: Colourbox
Det kommer til at gå ud over køreplanen, hvis regeringen sænker betalingen til det underskudsramte DSB.

Der bliver færre afgange til DSB's passagerer, hvis regeringen gennemfører den besparelse på togtrafikken, som indgår i udspillet til finansloven for 2013.

Det meddeler DSB, som må vinke farvel til omkring 300 millioner kroner i forhold til dette års betaling.

- Vi har noteret os finanslovudspillet. DSB beklager naturligvis forslaget om at genforhandle den nuværende trafikkontrakt med en reduktion i størrelsesorden 300 millioner kroner, skriver DSB's økonomidirektør, Jacob Kjær, i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Han ønsker ikke at lade sig interviewe om besparelsen, men han understreger, at den vil komme til at ramme passagererne, hvis den gennemføres.

- DSB har med planen "Sundt DSB" igangsat tiltag, der frem mod 2015 og en ny trafikkontrakt skal forbedre økonomien med en milliard kroner årligt. Yderligere reduktioner risikerer at påvirke køreplanen, fastslår økonomidirektøren.

Dermed står regeringens finanslovforslag, som ellers promoverer sig med gloser som "grønne infrastrukturinvesteringer", til at ramme den togtrafik, som det ellers har været et politisk mål at forbedre.

DSB har det i forvejen ikke nemt økonomisk, og gennem de første seks måneder af 2012 har virksomheden oparbejdet et underskud før skat på 125 millioner kroner.

Den planlagte nedgang i kontraktbetaling stammer tilbage fra VK-regeringen, som lagde op til besparelsen i finansloven for 2011.

Sidste år valgte den nye regering imidlertid at annullere besparelsen for 2012.

- Det er forkert at lave besparelser hos DSB, som oplever problemer lige nu, sagde finansminister Bjarne Corydon (S) dengang.

Men nu synes tiden altså at være inde.