Dronningens festmenu: Hø, ostestøv og gran

Der er avanceret gastronomi på tallerkenen, når dronningen går til bords i DR's Koncerthus.
Den jubilerende regent skal spise gran, hø og ostestøv til middagen i DR's Koncerthus.
Den jubilerende regent skal spise gran, hø og ostestøv til middagen i DR's Koncerthus. Foto: BIDSTRUP STINE / POLFOTO

Koncerthuset danner ramme om en hyldestkoncert i anledningen af dronning Margrehtes 40-års jubilæum. Og det er alt andet end flæskesteg og rødkål, de fine gæster skal spise sig mætte i.

Hele syv retter bliver serveret for regentparret i pausen mellem koncertens to dele, og opskrifterne er ikke nogen, man finder i en almindelig kogebog.

Blandt de opfindsomme indslag er en kalveterrin med brændt hø, urter og trøffelcreme. Herefter kommer endnu en interessant tallerken på bordet. Den indeholder dehydreret rødbede, solbær og pulveriseret gran.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

Der skal som bekendt spises op, hvis man vil have dessert. Så før den kongelige familie kan sætte tænderne i chokolade og tørret frugt, skal de tygge sig igennem en sød ret af karamelliseret løg, ostestøv og timian.

Du kan se hele menuen her, velbekomme.

Rimmed laks, radise, rygeost,
peberrod og karse

Kalveterrin, brændt hø, trøffelcreme,
tyttebær og urter

Dehydreret rødbede, solbær og
pulveriseret gran

Agurk, stenbiderrogn og creme fraiche

Sprød croquette af "klipfisk"

Karamelliseret løg, ostestøv og timian

72% chokolade, kaffe og tørret frugt

Og lidt til at blødgøre ganen, hvis høet skulle kradse lidt:

LA CIGARELLE DU PRINCE
CAHORS 2008

CHÂTEAU DE CAYX
CAHORS 2008

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.