Koncerthuset danner ramme om en hyldestkoncert i anledningen af dronning Margrehtes 40-års jubilæum. Og det er alt andet end flæskesteg og rødkål, de fine gæster skal spise sig mætte i.
Hele syv retter bliver serveret for regentparret i pausen mellem koncertens to dele, og opskrifterne er ikke nogen, man finder i en almindelig kogebog.
Blandt de opfindsomme indslag er en kalveterrin med brændt hø, urter og trøffelcreme. Herefter kommer endnu en interessant tallerken på bordet. Den indeholder dehydreret rødbede, solbær og pulveriseret gran.
Der skal som bekendt spises op, hvis man vil have dessert. Så før den kongelige familie kan sætte tænderne i chokolade og tørret frugt, skal de tygge sig igennem en sød ret af karamelliseret løg, ostestøv og timian.
Du kan se hele menuen her, velbekomme.
Rimmed laks, radise, rygeost,
peberrod og karse
Kalveterrin, brændt hø, trøffelcreme,
tyttebær og urter
Dehydreret rødbede, solbær og
pulveriseret gran
Agurk, stenbiderrogn og creme fraiche
Sprød croquette af "klipfisk"
Karamelliseret løg, ostestøv og timian
72% chokolade, kaffe og tørret frugt
Og lidt til at blødgøre ganen, hvis høet skulle kradse lidt:
LA CIGARELLE DU PRINCE
CAHORS 2008
CHÂTEAU DE CAYX
CAHORS 2008