Dronningen tager på dansk slotsferie i dag
Sønderjyderne tager endnu engang godt imod sommerens æresgæst, Dronning Margrethe. Foto: Jens Dige / POLFOTO
Dronning Margrethe og prins Henrik tager som sædvanlig sommerophold på Gråsten Slot.

Dronning Margrethe fortsætter i dag traditionen med at opholde sig på Gråsten Slot vest for Sønderborg i Sønderjylland.

I dag flytter hun således residens fra Amalienborg i København til slottet, som hun har arvet efter sin mor, dronning Ingrid, og som efterhånden mange år har dannet rammen om de royale somre.

I 1935 blev Gråsten Slot efter en omfattende restaurering overdraget som sommerbolig til det daværende kronprinspar, der siden blev kendt som kong Frederik den 9. og dronning Ingrid.

Kong Frederik og dronning Ingrid tilbragte langt de fleste somre på Gråsten Slot med børn og siden også børnebørn og oldebørn.

Slottet er efter dronning Ingrids død overtaget af Dronningen, der fortsætter traditionen med at anvende slottet i løbet af sommeren.

Hoffet kan endnu ikke oplyse, hvor lang tid dronningens sommerbesøg i Gråsten kommer til at vare.

Hendes ophold plejer at være et par ugers varighed, og ind til videre ligger det fast, at i hvert fald halvanden uge bliver tilbragt på slottet.

Blandt andet skal regentparret holde reception for de lokale den 12. juli, mens man ligeledes modtager Gråsten Ringriderforening den 15. juli som vanligt.

I begyndelsen af september skal regentparret på sommertogt i Danmark med kongeskibet Dannebrog. Her skal man blandt andet besøge Skanderborg, Billund og Grindsted.