VORES VALG

Dronningen siger god for Helle

Dronningerunden er slut og Helle Thorning-Schmidt kan begyndte arbejdet med at sammensætte sin S-SF-R-regering.
Den formelle dronningerunde er slut. Nu er Socialdemokraternes formand officielt udpeget som leder af forhandlingerne om den næste regering.
Den formelle dronningerunde er slut. Nu er Socialdemokraternes formand officielt udpeget som leder af forhandlingerne om den næste regering. Foto: Scanpix Denmark, Keld Navntoft

Dronning Margrethe II har sagt god for, at Helle Thorning-Schmidt bliver Danmarks første statsminister.

I en pressemeddelelse oplyser hendes majestæt dronningens kabinetssekretær, at de politiske partier alle har peget på en forhandlingsleder.

"Dronningen har anmodet Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, om at lede forhandlinger med henblik på dannelse af en ny regering," skriver kabinetssekretær Henning Fode.

Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Det konservative Folkeparti anbefalede med 86 mandater i ryggen dronningen om at overlade forhandlingerne til Venstres formand.

Men statsminister Lars Løkke Rasmussen har helt efter bogen tilrådet Dronningen at overdrage regeringsforhandlingerne til Helle Thorning-Schmidt.

Dronningen valgte herefter, i øvrigt sammen med Kronprins Frederik, at give grønt lys til rød blok, der med Socialdemokraterne, SF, Det Radikale Venstre og Enhedslisten råder over 89 mandater.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.