Dronningen løjet død

Underholdning
93-årige dronning Elizabeth har flere gange oplevet, at der gik rygter om, at hun var død. (Foto: Scanpix)
Det britiske folk er i panik over rygter

Mange tusinde briter delte søndag nyheden om dronning Elizabeths død på de sociale medier, hvor det ondsindet rygte pludselig tog fart.

Særligt Twitter og WhatsApp var omdrejningspunkterne for spredningen af rygterne. De skulle angiveligt være fostret på WhatsApp, hvor en person delte en besked, der skulle være sendt ud til de kongelige vagter i forbindelse med det falske dødsfald.

Beskeden indeholdt en detaljeret beskrivelse af, hvilken uniform livvagterne skulle møde op i mandag morgen.

Hemmeligholdt

Rygterne ville vide, at Elizabeth var sovet ind søndag morgen som følge af et hjertestop, og at medierne og andre, først ville blive gjort bekendt med dødsfaldet mandag morgen.

For at forhindre yderligere panik og konspirationsteorier har en engelsk hofreporter udsendt en besked på Twitter, hvor den 93-årige dronnings død afvises. Kongehuset selv har dog ikke reageret på rygterne.

På trods af sin meget høje alder, skulle den engelske dronning være fit for fight og klar til at møde blandt andre den amerikanske præsident Donald Trump. Det sker tirsdag på Buckingham Palace, hvor der er fest i anledning af NATO’s 70 års jubilæum.

Alt er klart

Det er ikke første gang, at rygterne om Elizabeths død har svirret. I december 2016 forlød det også, at hun pludselig var gået bort.

Dengang besluttede det engelske kongehus at offentliggøre, hvordan dronningens død vil blive offentliggjort når det sker.

Først vil der komme en pressemeddelelse fra Buckingham Palace. Hvis dronningen dør om natten, vil den dog først blive sendt ud klokken 8.00 morgenen efter. Derpå vil den engelske kanal BBC rydde programfladen for at fokusere på dødsfaldet.

 

Nyheder

Dronningen dybt

forfærdet