Dronningen hylder Wiggins Tour-præstation
Både den britiske dronning og premierminister Cameron hylder Bradley Wiggins for hans sejr i Tour de France.

Den engelske cykelrytter Bradley Wiggins hyldes efter sin sejr i Tour de France ikke blot af landets cykelentusiaster. Også mere celebre lykønskninger er det blevet til.

Både dronning Elizabeth II og premierminister David Cameron har fået øjnene op for Bradley Wiggins, der er den første brite nogensinde til at vinde verdens mest prestigefyldte cykelløb.

- Jeg sender de varmeste lykønskninger i forbindelse med, at du er blevet den første britiske cykelrytter nogensinde, som har vundet Tour de France, siger dronningen i en udtalelse offentliggjort af Team Sky.

- Din historiske bedrift med den samlede sejr i denne prestigefyldte begivenhed er et flot vidnesbyrd om din og dine holdkammeraters indsats, tilføjer hun.

Netop Bradley Wiggins' Tour-sejr håber premierminister David Cameron vil lægge fundamentet til store britiske OL-bedrifter.

- Bradley Wiggins har opnået en af de største præstationer i britisk sportshistorie - at være den første person i 109 år til at vinde Tour de France er et fantastisk bevis på fysisk og psykisk ydeevne, siger Cameron ifølge Sky News.

- Jeg tror, at alle i hele landet vil sige "godt gået, fantastisk" - det er en helt perfekt optakt til OL, siger Cameron.

Efter triumfen i Frankrig stiler Wiggins nu mod OL-guld, når der køres enkeltstart i London 1. august.

/ritzau/