Dronning søger flyvende arbejdskraft
Dronning Elizabeth søger ny pilot til at fragte hende rundt i England. Foto: Danny Lawson/AP
Vil du være pilot hos den engelske dronning? Så har du nu muligheden. Hun søger nemlig en co-pilot, der skal fragte hende rundt i landet.

Problemløsende, fremadtænkende og fleksibel.

Hvis du vil have et job hos den engelske dronning Elizabeth II, er det især de tre egenskaber, du skal besidde. Det er hvert fald, hvad dronningen søger i sit jobopslag på kongehusets officielle side.

Det er ikke et hvilket som helst job, som kongehuset søger - det er nemlig en pilot. På trods af at både dronningens egen søn og begge børnebørn er certificerede piloter, så skal jobbet altså gå til en uden for den royale familie. Prins William er da også travlt beskæftiget med sit job som pilotredder i East Anglian Air Ambulance.

Piloten, som dronningen søger, kommer til at tjene en grundløn på mellem 542.000 og 767.000 danske kroner om året alt efter erfaring. Dertil kommer flere bonusser og fordele. Det dækker blandt andet over en rundhåndet pensionsopsparing, 33 fridage om året, fri på helligdage og mulighed for træning og efteruddannelse. Desuden er det meget eftertragtet, at den nye pilot er vant til at fragte "VVIP", der dækker over "Very Very Important Persons" (Meget, meget vigtige personer).

Jobbet består i al sin simpelhed i at fragte dronningen - og til tider andre personer i den royale familie - rundt i landet. Derudover vil der også være forskellige lederopgaver og administrativt arbejde, hvor den nyansatte pilot blandt andet skal hjælpe chefpiloten. Ansøgningsfristen for jobbet er den 10. februar.

Se jobopslaget her.

/ritzau/FOKUS