Dronning Silvia: Jeg er skuffet over kongen
Den svenske Kong Carl Gustafs affære og ikke mindst mediernes mere eller mindre sandfærdige sidehistorier har gjort ondt på den svenske dronning. Foto: AP, POLFOTO, Lee Jin-Man
Den svenske Dronning Silvia er skuffet over sin mand, men mere skuffet over pressens skriverier.

2011 har været et turbulent år for den svenske kongefamilie.

Afsløringer af Kong Carl Gustafs affære med sangerinden Camilla Henemark blev fulgt op af anklager om alt fra stripperfester og sex med prostituerede til falske billeder af kongen i selskab med letpåklædte damer.

Nu taler Dronning Silvia for første gang ud om sagen i svensk TV i programmet 'Året med kungafamiljen', skriver Aftonbladet, der kan bringe dele af interviewet.

"De har for nylig skrevet, at jeg er tæt på et sammenbrud, at jeg er deprimeret, at jeg har tanker om selvmord, at jeg har ramt muren og så videre. Jeg ser disse overskrifter. Så lad mig blot sige, at ja, jeg er skuffet og ja, jeg er ked af det. Men hvad skal vi sige? Måske har det også styrket mig, siger Dronning Silvia.

Hun er chokeret over pressens metoder, som hun ser som dybt krænkende.

"Der er en medie-hetz, hvis jeg skal være ærlig. Egentlig vil jeg ikke gå ind i det. Det er yderst sårende. Det er en situation, hvor du er fuldstændig magtesløs. Der er altid en anden, der har det sidste ord," siger Dronning Silvia.

"Der er nogle, der siger "hvorfor nægter du ikke?" Men du kan ikke nægte hver dag. Det er svært. Så er man heller ikke troværdig. Det afhænger også af skriverierne, hvis jeg må kalde dem det. På hvilket niveau de er. Skal jeg gå ned på samme niveau som dem for at kommentere dem?" siger Dronning Silvia til svensk tv.

Kilde: Aftonbladet og B.T.