Dronning Margrethe inviterer indenfor

De næste fire søndage står dronning Margrethe for søndagshyggen i dit tv, når hun viser rundt i danske slotte og kongelige boliger.
Dronning Margrethe viser rundt på fire danske slotte de kommende søndage i et nye tv-program. Her ses hun ved sin nytårstale i 2015.
Dronning Margrethe viser rundt på fire danske slotte de kommende søndage i et nye tv-program. Her ses hun ved sin nytårstale i 2015. Foto: Polfoto/Polfoto

Nu har du chancen for at komme med ind i de kongelige gemakker, når dronning Margrethe inviterer hele Familien Danmark med til de danske slotte og kongelige boliger. På søndag er der nemlig premiere på det første afsnit af tv-serien "Dronningens Slotte".

Det skriver Billed-Bladet.

Den nye dokumentarserie er i fire afsnit og har den danske regent i en bærende rolle. I første program viser dronningen rundt i sine to palæer på Amalienborg i København, hvor vil hun give et unikt indblik i, hvordan hun også selv sætter sit præg på boligindretningen.

Dronning Margrethe har nemlig selv indrettet gæsteværelserne, som hun vil fortælle om og vise frem i programmet. Vi når også forbi mezzaninen under taget og de store festsale, som har dannet rammer for kongelige fester som dronningens 75-års fødselsdag og adskillige nytårskure.

Serien tager seerne med rundt i hele landet, da også Gråsten Slot, Marselisborg Slot og Fredensborg Slot vil blive aflagt besøg. I løbet af de fire programmer vil dronningen fortælle anekdoter fra sine mange års gang på de danske slotte.

"Dronningens Slotte" bliver sendt første gang søndag den 6. marts på DR1.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.