Dronning Ellizabeth og prins Williams besøger brandsted
Dronning Elizabeth II og prins William besøgte fredag området i det vestlige London, som blev ramt af en brandtragedie i et højhus, og de talte med flere af de overlevende. Foto: Hannah Mckay/Reuters
Den britiske monark har udtrykt medfølelse med familierne til ofrene for branden i en 24 etagers bygning.

Dronning Elizabeth II og prins William besøgte fredag området i det vestlige London, som blev ramt af en brandtragedie i et højhus, og de talte med flere af de overlevende, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den britiske monark har udtrykt medfølelse med familierne til ofrene for branden i den 24 etagers bygning, hvor mindst 30 omkom.

Antallet af dødsofre ventes ifølge britisk politi at stige.

Dronningen ventes også at møde frivillige, som hjælper de ramte familier.

Der er bjærget en del lig ud af højhuset, mens andre blot er blevet lokaliseret. De er endnu ikke hentet ud, da der er frygt for, at bygningen kan styrte sammen.

Også premierminister Theresa May og oppositionslederen Jeremy Corbyn fra arbejderpartiet Labour talte fredag med pårørende til ofre og med lokale indbyggere i det ramte område.

Dødsbranden har chokeret briterne. ikke mindst fordi den på rekordtid omspændte det meste af højhuset, som havde omkring 600 beboere.

Højhuset Grenfell Tower fra 1974 har 120 lejligheder og ligger i et multietnisk arbejderkvarter på Latimer Road i bydelen White City nær Notting Hill.

Bygningen blev renoveret sidste år, men en gruppe beboere har gennem flere år klaget over risiko for brand. Deres frygt blev til virkelighed kort før klokken 01 onsdag morgen.

/ritzau/Reuters