Drogba i Kina: Jeg kommer ikke for pengene
Fodboldstjernen insisterer på, at meget andet end penge fik ham til at skifte til kinesisk fodbold.

Det handler ikke om penge, men om udfordringer for den tidligere Chelsea-spiller og Champions League-vinder Didier Drogba, når han i de kommende to og et halvt år vil slå sig løs i kinesisk fodbold.

Det siger den ivorianske angriber ved sin ankomst i en af Shanghais lufthavne, hvor flere end 300 fans er mødt op for at byde den 34-årige stjerne velkommen til klubben Shanghai Shenhua.

Penge er der ellers også nok af i Drogbas nye klub, hvor han bliver betalt over 1.800.000 kroner om ugen.

- Jeg besluttede mig for at komme hertil, fordi klubbens ejer (Zhu Jun, red.) tiltrak mig. Jeg så nærmere på projektet, som kommer med ambitiøse idéer, og præsidenten vil hjælpe fodboldens udvikling i Kina, siger Drogba om sin beslutning.

- Penge er ikke den vigtigste grund. Jeg forventer en ny livsstil her. Jeg håber, at jeg kan vise Kina min kultur og ligeledes tage noget af den kinesiske kultur til mig, siger Drogba.

På det personlige plan forventer Drogba også at blive udfordret i det nye land.

- Jeg ved, at Kina er en stor sportsnation. Så for mig er det også en stor udfordring, fordi det kunne have været nemmere for mig at blive i Europa og bare skifte til et andet hold, siger han

Drogba bliver i Shanghai Shenhua genforenet med sin tidligere holdkammerat fra Chelsea Nicolas Anelka.

Drogba scorede i sin tid i Chelsea 157 gange og spillede 341 kampe for London-klubben. Det gør ham til den fjerdemest scorende i klubbens historie.

/ritzau/