sponsoreret indhold Drømmer du om et drivhus? Gode råd til de grønne fingre

Haven kan indrettes på flere forskellige ledder og kanter. Terrasse, havemøbler, planter og mere til. En anden populær indretning af haven er med et drivhus. Drivhuset tilføjer en lille oase i haven, hvor du kan dyrke friske grøntsager og fine blomster. En grøn oase, som både pynter og skaber gode vækstbetingelser for dine planter.

Et drivhus til alle havestørrelser

Hvad enten du har en lille have eller et større areal, er der mulighed for at finde et drivhus, der passer til din have. Der findes nemlig flere forskellige drivhuse. Du kan enten vælge det klassiske, firkantede drivhus, det runde drivhus, der ofte er seks- eller ottekantet eller det lille drivhus – vægdrivhuset, der placeres op ad husets væg. Xl-byg.dk er en af de mange webshops, hvor du nemt finder lige præcis det drivhus, som passer ind i din have.

Dyrk dine egne grøntsager i drivhus

Hjemmedyrkede agurker, tomater, peberfrugter. Der findes et væld af grøntsager, du kan dyrke i et drivhus, der både skaber stemning i haven og giver friske, hjemmedyrkede råvarer. Indretter du dit drivhus med plantekasser, spirekasser og et plante- og arbejdsbord, har du rig mulighed for at skabe sommerstemning i haven samt et praktisk og flot drivhus. Du kan også vælge at indrette dit drivhus med et lille cafesæt, så du kan sidde og nyde de spirende planter.

Det skal du huske på, når du vælger drivhus

Når du vælger drivhus, er der flere ting, du bør være opmærksom på.

Hvor stort skal drivhuset være?

Når du vælger drivhusets størrelse, bør du tænke på hvor meget, du ønsker at plante og hvor højtvoksende planterne er. Skal der være plads til et lille cafésæt eller kun planter? Alle disse overvejelser bør der tænkes over, inden du køber dit drivhus.

Hvor skal drivhuset placeres?

Drivhusets placering i haven er vigtig for planters vækstvilkår. Der bør som minimum være 6 timers daglig sollys på drivhuset. For at give drivhuset mest muligt lys, er det også en fordel at placere gavlene mod øst og vest, da dette vil give ca. 25% mere sollys. Det er desuden vigtigt at drivhuset placeres i læ – for eksempel tæt ved en hæk.

Husk udluftningen

Om sommeren er det vigtigt, at der luftes ud i drivhuset. Dette skyldes, at nogle planter kan dø af for høj varme. Sørg derfor for udluftning i drivhuset sommeren over. Til dette kan man installere automatiske vinduesåbnere, der åbner vinduerne, når drivhuset når en bestemt temperatur.

Ovenstående indhold er sponsoreret

Ovenstående indhold er sponsoreret