Driving home for Christmas: Så langt kører vi
44% af danskerne holder jul hjemme - resten må på farten. (Foto: Colourbox)
Der bliver tilbagelagt nogle kilometer på de danske veje når vi skal hjem for at holde jul.

78 kilometer. Så langt kører danskerne i gennemsnit for at holde jul. Det er især københavnerne og nordjyderne, der tager plads bag rattet, når årets absolut største højtid står for døren.

Julen er årets travleste tid på landets veje, og det bliver den nok igen i år: Godt halvdelen af os skal nemlig på farten for at fejre juleaften i år.

48 % skal holde jul hos nogen i Danmark, 5 % fejrer den under himmelstrøg i udlandet.

Det viser en ny spørgeundersøgelse blandt 1953 voksne i Danmark, der fejrer jul, som YouGov har gennemført for ejendomsmæglerkæden Home.

Så mange holder jul hjemme

 – Folk, der skal på farten i Danmark, har 78 kilometers transport* til der, hvor de skal fejre julen i år, siger Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i Home.

 Tallet dækker helt naturligt over store forskelle. 11 % har mere end 100 kilometer, mens 14 % har max. 10 kilometer.

På juledestinationen venter de 44 %, der er værter for julen og altså slipper for juletrafikken, men nok løser ekstra mange af julens praktiske opgaver.

Københavnerne kører længst

Længst hjem til jul har københavnerne - i snit 105 kilometer – tæt forfulgt af nordjyderne med 97 kilometer. At der tikker så mange kilometer på, dækker over, at nogle har en del længere til julen end de fleste. Hver femte i København skal eksempelvis køre mere end 100 kilometer.

Kortest har nordsjællænderne og folk i Østsjælland med 49 kilometer.

At være hjemme hos sig selv i julen er mest populært i Sydjylland. 54 % er i hjemmevante rammer. Kun 27 % i København er værter juleaften.

 – De store byer tiltrækker mange unge –  og det er nok mange af dem, der skal hjem til julehygge hos forældre og svigerforældre. Det handler om traditioner, og så bor flere i lejlighed i byerne og har ikke samme plads til at holde jul som folk i et hus, siger Michael Dalsager fra Home.

 3 % ved enten ikke, hvor langt de har, eller hvor de fejrer julen i år.

*Folk har svaret ved at angive afstanden i kilometer. Der er tale om gennemsnit af besvarelserne.

 

via Listen To News