Dressurtræner tror stadig på OL-bronzen
Dressurlandstræner Rudolf Zeilinger har fortsat en tro på, at danskerne kan vinde bronze ved OL.

Der er tilfredshed i den danske OL-stald i Greenwich Park, hvor de olympiske ridekonkurrencer afholdes.

Status efter første runde af dressurkonkurrencerne er, at Danmark ligger nummer fire i holdkonkurrencen og fortsat har mulighed for at tage bronzen, når der på søndag rides Grand Prix Special.

- Vi er meget tilfredse. Rytterne og hestene gjorde, hvad vi havde håbet og forventet.

- Anna Kasprzak gør det rigtigt flot under vanskelige forhold, Anne van Olst får den svære lodtrækning som første rytter og får det bedste ud af det, siger landstræner Rudolf Zeilinger.

- Vi har stadig muligheden for at tage bronze. Det bliver ikke nemt, og vi er ikke favoritter, men selvfølgelig gør vi forsøget, siger tyskeren.

Storfavoritterne England og Tyskland kan ikke røres, men Zeilinger håber, at danskerne kan hente de tre procentpoint, man er efter hollænderne.

- Hollænderne gjorde det godt. Selv om Adeline Cornelissens hest Parzival har været ude i længere tid, lavede de et flot ridt.

- Og så får de god hjælp af deres egen dommer, der giver den laveste score af de syv dommere til alle vores tre heste. Det havde han ikke behøvet, siger Zeilinger.

Skulle bronzemedaljerne glippe, har holdet et sekundært mål, nemlig at få de tre danske ryttere på holdet kvalificeret til tredje runde i den individuelle konkurrence, hvor rytterne selv vælger deres program og musikken.

Det kræver, at de ender blandt de 18 bedste i Grand Prix Special.

/ritzau/