Dressurrytterne må nøjes med fjerdeplads
Dressurlandsholdet kunne ikke hamle op med Holland og måtte nøjes med bronze. Storbritannien vandt.

Det lykkedes ikke for Danmark at forsvare OL-bronzemedaljerne fra Beijing, da holdkonkurrencen i dressur blev afgjort tirsdag.

Danmark sluttede efter Grand Prix Special på fjerdepladsen med 73,846 procent og lå dermed et stykke bag Holland på tredjepladsen med 77,124 procent.

Hollænderne, der havde en solid føring med sig fra førstedagen og blandt andre tæller den trefoldige individuelle olympiske mester Anky van Grunsven og verdensetteren Adelinde Cornelissen, var simpelthen for stærke for den danske trio.

Anne van Olst var første dansker på banen ved Greenwich Park. Sammen med Clearwater, der også var med ved OL for fire år siden, red hun sig til scoren 72,016 procent.

Det var lige i underkanten af, hvad hun havde forestillet sig, men Clearwater var også mere anspændt end normalt.

- Vi red lige efter Carl Hester fra Storbritannien, der fik et bragende bifald inde fra stadion. Det kunne Clearwater høre, og han blev bange for det, der foregik derinde.

- Derfor måtte jeg også koncentrere mig om at kontrollere ham og holde ham tilbage, for jeg turde ikke give slip, siger danskeren.

Den blot 22-årige Anna Kasprzak var heller ikke helt tilfreds med sit ridt. Hun fornemmede også en vis uro over sin hest, da den befandt sig i den store arena.

- Den trykkede sig lidt i dag. Da vi red forleden, var der en masse uro, og det regnede ret kraftigt, og det sad måske lidt i ham endnu. Det var ikke til mere i dag, siger Kasprzak, der fik 73,794 for præstationen.

Det betyder, at hun er videre i den individuelle konkurrence sammen med Nathalie Zu Sayn-Wittgenstein, der gik på banen som sidste dansker.

Prinsessen og hesten Digby scorede højest af de tre danskere med 75,730 procent og var i det store og hele tilfreds med præstationen.

- Han gik rigtigt godt i dag, men havde et enkelt lille kiks. Det kan ske for alle, og jeg er virkelig, virkelig tilfreds med ham.

- Vi vidste, at det ville være svært at slå hollænderne, men vi kæmpede for fjerdepladsen, og det er næsten lige så godt som bronze, siger prinsessen, der ligger nummer ni i den individuelle konkurrence.

Den afgøres torsdag med freestyle, hvor de 18 bedste ekvipager selv vælger musik og program.

Storbritannien vandt i øvrigt holdkonkurrencen foran Tyskland.

/ritzau/