Dressurlandstræner: Fremtiden ser lys ud
Landstræner Rudolf Zeilinger er tilfreds med dressurlandsholdets fjerdeplads ved OL og tror på medalje ved EM.

Dressurlandsholdets træner, Rudolf Zeilinger, har svært ved at ærgre sig over, at Danmark sluttede som fjerdebedste nation i holdkonkurrencen ved OL.

Han mener som udgangspunkt, at de danske ryttere har præsteret det, man kunne forvente, efter at Nathalie Zu Sayn-Wittgenstein og Anna Kasprzak blev henholdsvis nummer 12 og 18 i den individuelle konkurrence.

- Vi har fået det optimale ud af det og må være tilfredse. Selv om nummer fire er den første taber på listen, så var der ikke meget, vi kunne gøre mod hollænderne, der blev nummer tre.

- To af de hollandske heste underpræsterede hele sæsonen, men som de har redet her, har vi ikke kunnet stille noget op, siger tyskeren.

Han er meget fortrøstningsfuld, hvad angår landsholdet de kommende år, hvor et af højdepunkterne bliver EM på hjemmebane i Herning.

- Fremtiden ser positiv ud, og jeg tror allerede, vi har en god medaljechance ved EM.

- De andre lande kommer til at sende en del heste på pension og skifte ud på holdene, og det kan være vores chance, siger Zeilinger.

Han forventer til den tid at se et endnu bedre samarbejde mellem Anna Kasprzak og hesten Donnperignon. Ekvipagen har gode udviklingsmuligheder, og Zeilinger forventer at se resultater snart.

- Hesten er jo ikke otte eller ni år gammel. Han er 13 år, og derfor er det EM næste år og VM i 2014, som er i spil for ham. Vi ved endnu ikke, om han stadig kan præstere om fire år i Rio, siger Rudolf Zeilinger.

/ritzau/