Dream Team videre efter klø til Australien
Efter en sejr over Australien på 119-86 er de amerikanske NBA-stjerner klar til en semifinale mod Argentina.

Helt som ventet er de forsvarende olympiske basketballmestre fra det amerikanske Dream Team klar til semifinalen efter en sejr på 119-86 i kvartfinalen mod Australien.

Australien kom godt ind i kampens anden halvdel, da holdet scorede 11 point i streg efter pausen og nåede op på 53-56 i amerikansk favør.

Men sejren blev siden slået godt og grundigt fast af amerikanerne. I de sidste 31 sekunder nettede kampens topscorer med 20 point, Kobe Bryant, tre trepoint-skud i streg.

- Jeg fandt bare en ret god rytme, lyder forklaringen fra Bryant selv.

I semifinalen venter de olympiske mestre fra 2004 fra Argentina, som Dream Team mødte i gruppespillet og slog 126-97.

Undervejs var der dog spænding om resultatet, da Argentina kun var bagud med et enkelt point ved pausen med stillingen 60-59. Derfor bliver kampen ikke nem, siger Carmelo Anthony fra New York Knicks.

- Vi skal give den fuld gas fra start mod Argentina, slår han fast.

Den argentinske NBA-spiller Carlos Delfino ser dog Argentinas chance som minimal.

- Vi har en procents chance for at slå dem. Vi vil gøre vores bedre for at få det til at ske, lyder det fra Milwaukee Bucks-spilleren.

I 2004 lykkedes det Argentina at skabe miraklet, da holdet blev amerikanernes stopklods i semifinalerne og siden gik hen og vandt guld. I 2008 var det dog den omvendte situation, hvor Dream Team slog argentinerne ud i semifinalen.

Til trods for nederlaget i gruppespillet ændrer Argentina ikke taktik:

- Vi forsøger med den samme fremgangsmåde - miste bolden mindre og ikke lade dem løbe, lyder det fra den Argentinas playmaker Manu Ginobili.

- Kobe Bryant kan stadig gå ud og score 23 point. Vi er nødt til at kæmpe for det, tilføjer han.

Den anden semifinale kommer til at stå mellem Rusland og de spanske europamestre.

/ritzau/AFP