DR-vært styrker billedet af røde lejesvende

UNKNOWN

Vært for Aftenshowet Jens Blauenfeldt talte over sig på seksårsdagen for 9/11. Det maler videre på det knaldrøde billede af DR, lyder kritikken.

• DR-vært beklager 11/9-udtalelse

Jens Blauenfeldt fra DR s Aftenshowet har frydet sig i det skjulte over terrorangrebet mod USA i 2001. Således sagde han tirsdag aften på direkte tv:

- Jeg er faktisk lidt flov over at indrømme det, men jeg tænkte: Hey, det er amerikanerne, nu får de smæk. Det har de rigtigt godt af.

Efterfølgende har DR besluttet ikke at genudsende showet, og Blauenfeldt har desuden fået en påtale, idet udtalelsen strider mod DR s etiske regler . Nu beklager Jens Blauenfeldt udtalelsen, som han synes, sender nogle forkerte signaler.

Uheldigt tidspunkt

Blauenfeldts udtalelse kommer, efter at DR flere gange er blevet beskyldt for at være for venstreorienteret. I sidste uge måtte DR s generaldirektør, Kenneth Plummer, beklage, at han under en rockkoncert gik rundt i en T-shirt fra Ungdomshuset.

Og 3. januar udtrykte daværende vært for ’Aftenshowet’ Peter Kjær håb om, at Fidel Castro holder i al evighed .

Derfor mener medieforsker Mark Ørsten fra Roskilde Universitetscenter, at sagen om Jens Blauenfeldt kommer på et døduheldigt tidspunkt .

- DR er meget sårbar lige netop nu, fordi alt lige fra Plummers T-shirt til fortalelser på Aftenshowet bliver puttet ned i én stor ramme, der fortæller historien om, at DR er venstreorienteret, siger han og tilføjer:

- Og når krisen har varet i lang tid, så bider den sig fast.

Bestyrelsesmedlem i DR Katrine Winkel Holm mener ikke, at Blauenfeldts fortalelse er en tilfældighed:

- Det her bekræfter mig i den antiamerikanske tendens, som jeg har fornemmet i DR.

Nyheder

Drab i Fredericia: 

Politiet zoomer ind

to mænd