DR-vært chokeret over fyring: Det skal han lave nu
Jacob Riising ses her sammen med Louise Wolff fra TV 2. Foto: Mathias Bojesen/Ritzau Scanpix (arkiv)
Den tidligere DR-ansatte, Jacob Riising, har lavet sit eget firma, men ved endnu ikke helt, hvad der skal ske i firmaet.

Chokket har lagt sig efter fyringen fra DR og Jacob Riising har nu etableret sit eget firma, skriver Ekstra Bladet.

Få dage efter sin 40 års fødselsdag blev han sammen over 200 kolleger i DR fyret i efterårets sparerunde.

"En rigtig dårlig dag på kontoret er slut!", skrev han på Instagram.

Godt en uge efter sagde han i TV 2-programmet "Go' aften Danmark", at han ikke havde set ledelsens spark komme.

- Det var et stort chok. Det tror jeg, det var for alle, der blev fyret. Man regner jo aldrig med at blive fyret. Det sker altid for naboen, sagde han til Jes Dorph-Pedersen.

Med 19 års erfaring fra DR i bagagen har Jacob Riising nu sat retning på fremtiden. Det fortæller han på Instagram, men den helt præcise kurs er ikke fastlagt.

- Jeg har simpelthen bare startet et firma, og så må vi se, hvad der sker. Jeg har en masse planer, men ikke noget, der er officielt eller konkret endnu. Jeg laver stadig fjernsyn, holder foredrag og skriver bøger, så på den front er der ikke noget, der er ændret, forklarer Jacob Riising Ekstra Bladet.

Han tilføjer, at han længe gerne har villet have sit eget firma, og at fyringen fra Danmarks Radio på den måde var det bedste der kunne ske.

- Jeg aner ikke noget som helt om at have et firma. Jeg er totalt nybegynder og er ved at lære, hvad moms er. Jeg har jo lavet fjernsyn hele mit liv. Jeg har kun gået i 10. klasse. Jeg har ikke engang gået i gymnasiet, så det der med at starte sit eget firma har for mig været en kæmpe én på opleveren, siger han til avisen.

Han fortæller dog om fremtiden, at han vil lave flere bøger, flere tv-programmer og måske også noget podcast.