Dr. Rana dømt skyldig i danske terrorplaner
Den 50-årige tidligere militærlæge og nu forretningsmand Tahawwur Rana i en skitse fra retssalen i Chicago, hvor dommen faldt natten til torsdag. Foto: POLFOTO/AP/Tom Gianni / POLFOTO
Den 50-årige pakistanskfødte mand er kendt skyldig i at have medvirket i planlægningen af et terrorangreb på avisen Jyllands-Posten.

"Skyldig"

Sådan lød dommen sent torsdag aften over den pakistanskfødte Tahawwur Rana, som en enig amerikansk jury kendte skyldig i at have medvirket i planlægningen af et terrorangreb på Jyllands-Posten i København.

Samtidig blev den 50-årige mand dømt for at have støttet en terrorgruppe i Pakistan, men han gik fri i anklagerne om at skulle have været med til at stå bag et terrorangreb i Mumbai for tre år siden. Det skriver skriver Jyllands-Posten.

Retssagen foregik i Chicago i USA. Da dommen blev læst højt var der ingen umiddelbar reaktion fra "Dr. Rana", hvis hustru og døtre brød ud i gråd, da de fik beskeden.

Kendelsen vil nu blive kæret til en højere retsinstans, siger Tahawwur Ranas forsvarer.

"Rana er i chok. Denne afgørelse er naturligvis en skuffelse for os," forklarede advokat Charles Swift efter domsafsigelsen til et stort opbud af journalister fra Pakistan, Indien, USA og Danmark, der alle har fuldt sagen intenst.

Den 50-årige militærlæge, der senere blev desertør, rejste i sin tid til Chicago for at få et nyt liv, men nu risikere han at skulle tilbringe resten af livet bag tremmer. Han kan få op til 30-års fængsel.

Kilde: Jyllands-Posten