Efter 13 år: DR-profil skifter til konkurrent
Uffe Tang skifter til TV 2 News. Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR
Uffe Tang bliver nyt ansigt på TV 2 News. Han tiltræder til august.

Efter 13 år skifter den politiske korrespondent Uffe Tang Christiansborg ud med et studie hos TV 2 News.

Uffe Tang har været ansat på DR's politiske redaktion på Christiansborg siden 2012, men kan også skrive Berlingske og Jyllands-Posten på cv'et.

Derudover kommer FUJ Prisen 2009 for afdækningen af Udlændingeservices vildledning af danske statsborgere om deres mulighed for familiesammenføring. Og så var han i 2008 nomineret til Cavlingprisen for dækningen af samme sag.

- Uffe Tang kommer til News med en stærk journalistisk historie. Hans seriøse politiske journalistik vil virkelig komme til sin ret som vært hos os, der følger dansk politik tættere end nogle andre medier herhjemme. Jeg synes, det er et perfekt match, siger Ulla Pors Nielsen, chefredaktør for TV 2 News, i en pressemeddelelse.

I samme pressemeddelelse siger Uffe Tang, at han er stolt over at blive en del af TV 2 News, fordi den "har udviklet sig til at være en central og helt afgørende del af nyhedsformidlingen i Danmark".

- At være vært på TV 2 News er måske det mest krævende nyhedsværtsjob, der findes, så det er med en stor portion ydmyghed, jeg går ind til opgaven. Det bliver både spændende og lærerigt, siger Uffe Tang.

Uffe Tang er 47 år, født i Grønbjerg ved Ringkøbing og uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1999.

Han tiltræder på TV 2 News til august, efter det forestående folketingsvalg.

via Listen To News