DR-kantine truet af lukning
Fire store fejl i DR s nye kantine i Ørestaden skal udbedres inden 15. april 2007. Ellers lukker spisestedet

DR har gennem længere tid været ude i et massivt stormvejr på grund af budgetoverskridelser på flere hundrede millioner kroner i forbindelse med byggeriet af DR-byen i Ørestaden. Nu ser det ud til, at fejl og mangler i den nye kantine vil få bundlinjen til at lyse endnu mere rødt.

Midlertidige tilladelser

Nyhedsavisen har fået aktindsigt i et autorisationsbrev og en følgeskrivelse fra Fødevarestyrelsen. Dokumenterne er afsendt 10. januar 2007 til DR-byen og viser, at den nye kantine siden åbningen kun har levet på midlertidige tilladelser.

DR har hidtil bekræftet, at problemerne skyldes et træbetonloft i buffetområdet, som ikke lever op til reglerne i hygiejneforordningen. Men nu viser det sig, at der gemmer sig flere problemer under overfladen.

Af følgeskrivelsen fremgår det, at det drejer sig om fire punkter, hvor kantinen ikke lever op til Fødevarestyrelsens krav. DR har en frist frem til 15. april 2007. Derefter skal alle fejl og mangler være udbedret. Ellers lukkes kantinen.

Smuldret gulv

Ud over det omtalte træbetonloft drejer det sig om udsugningen over ovnene i køkkenet, som ikke har den fornødne kapacitet. I værste fald skal der en udskiftning til. Vægge og gulve i kælderlokalerne fremstår uden tilstrækkelig overfladebehandling, hvilket er en større håndværkeropgave, da gulvet enten skal males eller belægges med fliser.

Sidst men ikke mindst er et epoxigulv med 25 års levetid allerede begyndt at skalle af og smuldre efter kun få måneders levetid. Også her vil en udskiftning sandsynligvis blive nødvendig.

»Ud over det, jeg allerede har sagt, at vi selvfølgelig gør, hvad vi kan for at leve op til myndighedernes krav, og at vi lige nu er i dialog med dem om, hvad der skal ske, så er jeg sådan set ikke interesseret i at kommentere mere på den sag. Vi finder en løsning, og sådan er det,« siger kommunikationschef i DR, Troels Brøndsted.

Hvem der skal betale, og om der vil komme et erstatningskrav på banen, ønsker Troels Brøndsted ikke at kommentere.