DR-journalist truet med våben i Vollsmose
En DR-journalist blev tirsdag truet med både knive og køller i Vollsmose og måtte flygte ud af Odense-bydelen.

En journalist fra Danmarks Radio måtte tirsdag sammen med sin fotograf flygte ud af Odense-bydelen Vollsmose efter at være blevet truet af flere beboere.

- Vi oplevede, at nogle unge mænd trak en kniv op af lommen og pegede den mod os, og da en ung mand kom løbende ud med en kølle, så tænkte vi, at vi hellere måtte komme væk, fortæller DR-journalist Heidi Callesen til dr.dk.

Hun var sammen med fotografen taget til Vollsmose for at interviewe en arrangør af en Eid-fest, der afsluttede muslimernes fastemåned ramadanen.

Hun og fotografen fandt politiet stående foran en opgang, hvor der stod omkring 50 mænd.

- De virkede meget oprørte, og fotografen begyndte at filme på afstand, men da han gik tættere på, fik vi at vide af mændene, at vi skulle gå væk med det samme, forklarer Heidi Callesen.

Politiets tilstedeværelse gjorde dog, at Heidi Callesen følte, at hun sammen med fotografen kunne forsvare at blive på stedet. Da politiet tog af sted, ændrede situationen sig imidlertid.

- Så begyndte de yngre mænd at trække hætterne op over hovedet og sagde til os, at de ville smadre os, hvis vi filmede dem.

- Det var her, at en ung mand kommer ud mod os med en kølle, så besluttede vi os altså for at køre væk, siger journalisten.

Forskellige medier beretter, at situationen er meget anspændt i Vollsmose, efter politiet har anholdt flere personer for at have raseret Odense Universitetshospitals akutmodtagelse.

De 60-70 vrede mænd mødte op på hospitalet for at få fat i en 26-årig mand, som tidligere på natten var blevet skudt i benet og stukket med en kniv i forbindelse med en fest for at fejre den muslimske højtid eid i Odense-bydelen Vollsmose.