DR har udpeget ny økonomidirektør
David Hellemann bliver ny økonomidirektør i DR. Han kommer fra et job som afdelingschef i Finansministeriet, hvor han har haft ansvaret for finanslovsprocessen.

Så kommer der måske styr på økonomien. DR?s bestyrelse har i hvert fald fået ansat en ny økonomidirektør til DR. Det bliver den 36-årige David Hellemann, der i dag er afdelingschef i Finansministeriet for ?Statens finanser?.

Han tiltræder 1. februar 2007. David Hellemann får desuden plads i DR?s direktion, der fra årsskiftet består af fire medlemmer mod seks i dag.

DR-bestyrelsesformand Mogens Munk-Rasmussen er godt tilfreds med, at DR nu atter har en økonomidirektør, og at alle pladser i direktionen dermed er besat.

»Med mere end 10 års erfaring fra Finansministeriet er jeg sikker på, at David Hellemann er den rette mand på posten. Ikke mindst i en tid, hvor DR har endog store økonomiske udfordringer,« siger han.

Jobbet som økonomidirektør har været ubesat, siden Bent Fjord fratrådte i september. Det skete efter, at en såkaldt slutprognose viste, at DR Byen ville blive meget dyrere end forventet.

Blå bog, David Hellemann:

David Hellemann har en embedseksamen i statskundskab. Han blev færdig som cand. scient. pol. fra Københavns Universitet i 1995, og året efter kom David Hellemann til Finansministeriet, hvor han har været lige siden.

Her blev David Hellemann kontorchef i 2001, og sidste år blev han afdelingschef for ?Statens finanser?, hvor han har haft ansvaret for finanslovsprocessen. Som led heri har David Hellemann beskæftiget sig med tværgående udgiftspolitik og -analyser, budgetforhandlinger med ministerier samt offentlige investeringer, for blot at nævne nogle af områderne.