DR-formand afviser kritik fra Ole Hyltoft
Formanden for DR's bestyrelse vil ikke blande sig i, om Danmarks Radio holder muslimsk fest efter ramadan.

DR's bestyrelsesformand, Michael Christiansen, lægger luft til kritikken fra næstformand Ole Hyltoft af DR's markering af den muslimske helligdag eid.

Eid er afslutningen på den muslimske fastemåned, ramadan, og DR har i år valgt at markere dagen med "et brag af en fest" i og uden for Koncerthuset på Amager mandag den 20. august.

Det er ifølge Hyltoft "skrækindjagende", og han får mindelser om naive danskeres dyrkelse af det nazistiske ungdomskorps Hitlerjugend i 1930'erne.

Det gør Michael Christiansen ikke.

- Spørgsmålet om, hvad præcist man sender inden for de public service-rammer, der bliver givet af bestyrelsen, henhører suverænt under generaldirektøren og den daglige ledelse af Danmarks Radio, siger Michael Christiansen i telefonen fra USA.

Ole Hyltoft, der er udpeget til DR's bestyrelse af Dansk Folkeparti, mener, at beslutningen om at markere eid med en DR-fest burde have været forelagt bestyrelsen. Han vil ifølge Politiken tage sagen op med DR's formand.

Det får han formentlig ikke meget ud af.

- Det er en beslutning, som tages af ledelsen og ikke bestyrelsen. Og så vil jeg for mit eget vedkommende sige, at jeg ikke finder nogen som helst grund til at kritisere den trufne beslutning, siger Michael Christiansen til Ritzau.

I forbindelse med festen omdannes pladsen foran Koncerthuset til en markedsplads med madboder, kamelridning og tivoli. Det ser Michael Christiansen heller ikke noget problem i.

- Vi har én gang haft et stort arabisk arrangement i Koncerthuset, så jeg kan ikke se noget som helst galt i det, siger DR-bestyrelsesformanden.

Også kirkeminister Manu Sareen (R) støtter arrangementet. Det danske samfund har ændret sig, og Danmarks Radio afspejler blot det samfund, vi lever i, og oplyser om det, mener han.

- Det kan godt være, Ole Hyltoft ikke kan lide det. Ikke desto mindre er det den virkelighed, vi lever i, siger Sareen.

/ritzau/