DR censurerer julekalender
En DR-kritisk julekalender fra DR s ungdomsafdeling blev for meget for ledelsen. Den blev fjernet fra hjemmesiden, men kører nu på DR s interne net og YouTube.com

Af Ulla Dubgaard
uldu@avisen.dk

TV-Avisen famler i blinde , DR-Byen synker i jorden inden 2012 , Nye afsløringer om politiske vennetjenester i DR og DR-Byen sejler i coke .

De daglige indslag i DR s ungdomsafdelings (DR-Ung) årlige julekalender var egentlig ment som en joke, en mulighed for at grine lidt af hele den hårde julestemning, der omkranser DR i øjeblikket.

DR-Ung havde derfor lagt kalenderen på DR s hjemmeside, så seere og lyttere også kunne få lov at trække på smilebåndet i december måned.

Men det blev for meget for DR s ledelse: Efter tre dage blev kalenderen pillet af.

»De var bekymrede for, at man kunne få et forkert indtryk af DR i en tid, hvor der er meget negativ omtale af DR,« siger lederen af DR-Ung, Peter Engel.

»Vi har jo ikke lavet den for at skade DR, men for at invitere folk inden for i DR på den lidt humoristiske måde. Der er så mange anekdoter og sindssyge historier om DR i øjeblikket, og dem ville vi bare lave lidt sjov med. Men det er jo et spørgsmål om humor.«

Sniffer coke

Julekalenderen er lavet dels med live webcams, der er sat op i DR-Byen, dels med DR-Ungs egne optagelser. Indslagene inddrager også ungdomsredaktionen selv. Flere af indslagene spiller på den ballade, der har været om DR-Byen:

Ledelsen vedtager en spareplan, hvor det kun er én rulletrappe, der kan køre, og den polske bygningsarbejder jubler over byggeriet, der vist nok synker i jorden i år 2012.

Peter Engel har svært ved at tro på, at julekalenderen kunne misforstås.

»På forsiden er der en nisse, der står og pisser ind i billedet. Jeg ville blive virkelig overrasket, hvis folk tror, at der var tale om et seriøst indslag i den sammenhæng. Det var den årlige drillenisse, ikke andet« siger Peter Engel.

Julekalenderen kommer, efter at programmet Tjenesten på P3 tidligere på året havde lavet en meget satirisk sang om DR-Byen, der kom i æteren.

»Der er en meget stor højtidelighed omkring DR og DR-Byen i øjeblikket, og det er da velbegrundet, men det er også meget klædeligt, at man indimellem gør lidt grin med sig selv. Normalt er DR et sted, hvor der er rigtig højt til loftet, og det tror jeg, at man skal være bevidst om ikke at sætte over styr.«

Drillenissen har åbenbart været på spil i DR - flere af indslagene er lagt ud på videoportalen YouTube. Søg under DR Julekalender. Du kan også klikke på dem her:

Bag om den nye TV-avis

Den gravide klikker fra TVA 

Polsk begejstring over det storslåede byggeri 

Klik her og gå direkte til alle de forbudte klip