DR-ansat var for grov: Svinede populært DR-program til på Facebook
Ombudsmanden har i en redegørelse konkluderet, at en DR-ansat var for grov i sin kritik af DR-program på Facebook. Foto: Erik Refner/Ritzau Scanpix/arkiv
Ombudsmanden har i en redegørelse konkluderet, at en DR-ansat var for grov i sin kritik af DR-program på Facebook.

En tillidsrepræsentant i Danmarks Radio gik lidt for vidt, da hun i en Facebook-kommmentar harcelerede mod kanalens eget tv-program ’Aftenshowet’.

Det skriver Politiken.

Medarbejderen kommenterede et opslag på det sociale medie, hvor hun kaldte Aftenshowet for ’den mest nosseløse, uprofessionelle, kiksede omgang lorte ’journalistik’ i dansk fjernsyn. Ever!’.

Og det var altså for groft, har ombudsmanden nu konkluderet i en redegørelse.

”Man må heller ikke ytre sig i en urimelig grov form om sin arbejdsplads. Det betyder, at man godt må udtale sig groft kritisk om forholdene på sin arbejdsplads, hvis forholdene giver grund til det. Men man må ikke udtale sig i en urimelig grov form”, skriver ombudsmand Jørgen Steen Sørensen i en pressemeddelelse.

Efter kritikken var fremsat, rejste DR-ledelsen spørgsmål om medarbejderens loyalitet.

Danmarks Radio antydede, at hun som tillidsrepræsentant var særligt begrænset i sin ytringsfrihed. Ombudsmanden har i redegørelsen kritiseret DR-ledelsens kritik af medarbejderen, og hverken funktionen som tillidsrepræsentant eller loyalitetspligten begrænser ytringsfriheden, står der i redegørelsen. 

Sagen endte med, at medarbejderen fik en henstilling om at undgå grove ytringer om Danmarks Radio.