Dortmund jagter sjældent titelhattrick
Borussia Dortmund indleder torsdag aften jagten på klubbens tredje tyske mesterskab på stribe.

Det sker ind imellem, at en tysk klub vinder tre mesterskaber i træk, men når det sker, hedder klubben typisk Bayern München.

Derfor vil det være noget af en præstation, hvis det igen lykkes Borussia Dortmund at vinde titlen efter den sæson, der sparkes i gang, når Dortmund torsdag aften tager imod Werder Bremen hjemme på Signal Iduna Park.

Kun én klub ud over Bayern München har vundet et titelhattrick, nemlig det berømte Borussia Mönchengladbach-hold i 1970'erne, der blandt andre talte Allan Simonsen og den nuværende Bayern-træner Jupp Heynckes.

Men selv om Dortmund-mandskabet fortsat er relativt ungt og har beholdt stammen fra de seneste succesfulde sæsoner, nedtoner træner Jürgen Klopp forventningerne. I længden kan man ikke holde Bayern München bag sig, mener han.

- Succes er det eneste, de kender til. Vi er bare glade for at kunne konkurrere med dem, siger Jürgen Klopp ifølge AFP.

Det store spørgsmål bliver, hvordan nyindkøbte Marco Reus udfylder hullet efter Shinji Kagawa, der nu optræder for Manchester United.

Ingen tvivler på hurtige og skudstærke Reus' talent, men han er som spillertype en anden end den japanske komet, der har sørget for adskillige vigtige scoringer i sine to sæsoner i Dortmund.

- Marco Reus' frispark, dødbolde og imponerende skudteknik gør ham til en anderledes trussel, og hvis vi kan bruge ham rigtigt, vil han bringe en masse til holdet, siger midterforsvareren Mats Hummels ifølge Reuters.

Allerede inden der er affyret et eneste skudforsøg i dette års Bundesliga, er Borussia Dortmund dog sikker på at slutte øverst i én tabel:

Klubben har solgt 54.000 sæsonkort og har dermed langt ned til Schalke 04 på andenpladsen. Arvefjenderne fra Gelsenkirchen har afhændet 41.195 sæsonkort.

/ritzau/