Dopingsynder i tårer lettet over afsløring
Den italienske kapgænger Alex Schwazer er lettet over, at han endelig er blevet taget for brugen af epo.

Befrielsen overskyggede ærgrelsen for den forsvarende olympiske mester i 50 kilometer kapgang, italienske Alex Schwazer, da han grådkvalt onsdag fortalte om sin brug af doping op til legene i London.

- Når du venter på, at din kæreste tager af sted for at nå toget, så du kan låse dig inde på toilettet og indsprøjte epo i dine årer, så ingen ved det, er det ikke sjovt, siger Alex Schwazer ifølge Reuters.

Brugen af doping skal øge koncentrationen af røde blodlegemer og dermed atletens iltoptagelse, hvilket forbedrer atletens præstationer.

Til pressemødet i den italienske by Bolanzo sad Schwazer flankeret af sin advokat og manager. Schwazer refererede flere gange til sin italienske kæreste, kunstskøjteløberen Carolina Kostner, som han løjet for gentagne gange.

Han tog hul på dopingen en måned op til legene, men til sidst blev presset ifølge ham selv så tungt, at han ikke engang gad snyde antidoping-kontrollen, da den dukkede op i hjemmet 30. juli. Dagen efter Schwazer havde dopet sig.

- Jeg er ikke lavet til at tage doping eller til at bedrage folk, og jeg kunne ikke længere holde det ud. Jeg kunne ikke vente, til det hele ville ende, siger Schwazer.

- Da dørklokken ringede den 30., vidste jeg, det var antidoping-folkene, jeg vidste det hele var ovre.

- Det ville have været nok at fortælle min mor ikke at åbne døren eller at fortælle dem, jeg ikke var hjemme. Men jeg kunne ikke længere holde det ud, siger Schwazer.

Italieneren fortalte også, at han havde anskaffet for godt 10.000 kroner epo i Tyrkiet og opbevaret den i fryseren i hjemmet. Kæresten fik at vide, det var et vitamintilskud.

Schwazer påstod hårdnakket, at han ikke havde taget doping inden sin sejr i Beijing, og han opfordrer antidoping-myndighederne til at genteste boldprøver fra dengang.

/ritzau/