Dopingkontrollører: Armstrong blev advaret
Fransk antidopingagentur siger, at Lance Armstrong blev advaret, før han fik besøg af dopingkontrollanter.

Den nu livstidsudelukkede cykelrytter Lance Armstrong blev undervejs i sin karriere advaret om, at dopingkontrollen var på vej, så han kunne nå at forberede sig.

Sådan lyder anklagen fra det franske antidopingagentur AFLD.

- Kontrollanterne havde problemer med at gennemføre uanmeldte dopingtest, uden at Armstrong havde i hvert fald 20 minutters forspring, siger videnskabelig rådgiver i AFLD, Michel Rieu, til den franske avis Le Monde.

- Han blev advaret før hver kontrol, og på 20 minutter kan du foretage mange manipulationer.

Rieu mener, at Armstrong dermed kunne nå at fortynde sit blod eller erstatte sin urinprøve med en falsk.

I marts 2009 fik den syvdobbelte Tour de France-vinder uventet besøg af dopingkontrollanter, men cykelstjernen nægtede at afgive en prøve.

- Jeg anede ikke, hvem den fyr var, eller om han sagde sandheden, sagde Armstrong om episoden.

- Jeg var sammen med Johan Bruyneel og to andre personer. Vi sagde til kontrollanten, at vi ville tjekke med UCI for at være sikker på, at han ikke bare var en fransk fyr med en rygsæk, lød forklaringen fra Armstrong.

Amerikaneren gik i brusebad før han afgav testen den dag og brød dermed reglerne om, at man aldrig må være ude af kontrollanternes synsfelt, når man afgiver prøver.

Armstrong bekendtgjorde natten til fredag dansk tid, at han ikke længere ønsker at bekæmpe dopinganklagerne mod ham.

Det fik det amerikanske antidopingagentur Usada til at udelukke ham på livstid og annullere alle hans resultater siden 1. august 1998.

/ritzau/dpa