Dong tvunget til at droppe kul i Avedøre
Avedøre Kraftværk fyrede med biomasse indtil maj i år, hvor Dong omlagde til kul. Men den går ikke, har miljøklagenævnet i dag slået fast. Foto: Tariq Mikkel Khan / POLFOTO
Miljøklagenævnet har besluttet, at Dong Energy ikke må fyre med på Avedøres blok 2, selvom værket lige er blevet bygget om til netop kul.

Siden maj i år har Dong Energy fyret med kul på Avedøre Kraftværks blok 2, og det fik Greenpeace til at klage til Miljøklagenævnet.

Sagen er nu færdigbehandlet, og det betyder, at Dong øjeblikket holder inde med at fyre med kul.

"Nu skal vi studere afgørelsen, og så tager vi stilling til, hvad vi gør," siger Dongs kommunikationschef, Karsten Anker Petersen, til Newspaq.

Han lægger ikke skjul på, at det er en dårlig forretning, hvis selskabet ikke længere må bruge kul på værket i Avedøre. For nylig blev det nemlig bygget om til kul.

"Det har krævet investeringer," siger Karsten Anker Petersen uden at ville komme nærmere ind på, hvad det har kostet.

I oktober sidste år fik Dong lov til at omlægge blok 2 til kul, så hele værket ville bruge den brændselsform. Det fik Greenpeace til at indsende en klage, men selvom sagen ikke var færdigbehandlet, valgte energiselskabet i maj at gå helt over til kul i Avedøre.

Derfor glæder klima- og energiekspert i miljøorganisationen, Tarjei Haaland, sig over afgørelsen.

"Dong og regeringen har jo sagt, at vi skal omstille fra kul til biomasse, og det første, Dong har gjort, er det modsatte," siger han til Newspaq og tilføjer:

"Med afgørelsen er Dong nu slået tilbage til start."

Avedøre-værket ligger ved et EU-beskyttet Natur2000-område, og Dong kan ifølge Miljøklagenævnet ikke dokumentere, at de ikke vil skade området.