Dommer vil retsforfølge Benfica-anfører
Efter et sammenstød med Benfica-anfører Luisãos brystkasse vil fodbolddommer nu have brasilianeren straffet.

Den tyske fodbolddommer Christian Fischer, der lørdag blev kropstacklet af Benfica-anføreren Luisão, varsler, at han nu vil politianmelde brasilianeren.

Træningskampen mellem Fortuna Düsseldorf og den portugisiske topklub blev afbrudt efter episoden, der fandt sted efter 40 minutters spil i en situation, hvor tyskeren var i færd med at give Benfica-spilleren Javi Garcia det andet gule kort.

Fischer siger, at sammenstødet fik ham til at besvime et øjeblik.

- Jeg er fortsat i choktilstand. Jeg har aldrig oplevet noget lignende i mine 20 år som fodbolddommer, siger Fischer til nyhedsbureauet dpa.

Langt fra så voldsomt oplevede Luisão tilsyneladende situationen.

- Jeg var på intet tidspunkt aggressiv over for dommeren. Jeg prøvede bare at komme mellem ham og mine holdkammerater - derefter så jeg dommeren falde, siger Luisão ifølge ekstrabladet til den portugisiske avis O Jogo.

På optagelserne ser sammenstødet da heller ikke ud til at være så voldsomt, men alligevel fløj dommer Christian Fischer altså til jorden. Og det undrer Luisão.

- Jeg prøvede at forklare de andre officials, hvad der var sket. Jeg fortsætter mit liv, som jeg plejer.

- Min samvittighed er ren, og det var på ingen måde Benficas skyld, at dommeren valgte at stoppe kampen, siger brasilianeren.

Fortuna-Düsseldorfs formand, Peter Frymouth, har allerede gjort det klart, at han indberetter hændelsen til det europæiske fodboldforbund (Uefa).

Og Fischer siger, at han også arbejder på en indberetning. Den vil blive sendt til det tyske fodboldforbund (DFB).

Ifølge en DFB-talsmand er det de portugisiske idrætsmyndigheder, der har ansvaret for at følge op på sagen.

/ritzau/