Britta kommer hjem til Danmark
Britta Nielsen er torsdag til stede i en retssal i Randburg Magistrate Court i Sydafrika. Foto: Siphiwe Sibeko/Reuters/Ritzau Scanpix
Britta Nielsen, sigtet for svindel i Socialstyrelsen, løslades i Sydafrika, så hun kan komme til Danmark.

Allerede torsdag aften bliver den svindelsigtede Britta Nielsen sat på et fly i Sydafrika med kurs mod Danmark.

Det har en dommer i Johannesburg i Sydafrika besluttet torsdag, skriver Ekstra Bladet, TV2, DR og BT, der er til stede i retten i Sydafrika.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Siphiwe Sibeko/Reuters/Ritzau Scanpix

En udlevering af Britta Nielsen fra Sydafrika til Danmark foregår ved, at hun løslades og overleveres til Interpol, der sørger for, at hun kommer på et fly hjem til Danmark torsdag.

Ved torsdagens retsmøde kom det frem, at anklager og forsvarerne i sagen var enige om en aftale, der indebærer, at Britta Nielsen bliver sendt hjem.

I en erklæring fra den svindelmistænkte Britta Nielsen, som blev læst op af Brittas advokat, Piet du Plessis, i retten, oplyste Britta Nielsen, at hun ikke vil modsætte sig udlevering.

Hun vil frivilligt følge med danske betjente hjem til Danmark, lød det. Hun meddeler også, at hun er klar over, at udleveringen betyder, at hun kan blive anklaget i Danmark.

Det ventes, at en dansk mand, der også er anholdt i Sydafrika i sagen, også vil blive sendt hjem torsdag. Han skal dog først fremstilles i en ret i Sydafrika torsdag eftermiddag.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Siphiwe Sibeko/Reuters/Ritzau Scanpix

På billeder fra retssal i Randburg Magistrate Court i Johannesburg kan man se den 64-årige kvinde, der har sort hår og er iført en blomstret bluse.

Hun sad stille under retsmødet og vekslede kort forinden nogle ord med en af sine sydafrikanske advokater, Stiaan Krause. Under retsmødet talte hun kun kort, da hun bekræftede, at hun var enig i aftalen mellem myndigheder og forsvarsadvokater.

Britta Nielsen var gennem 40 år ansat i Socialstyrelsen. Her var hun en betroet medarbejder, som var superbruger af styrelsens it-systemer.

Bagmandspolitiet mistænker, at hun gennem sit arbejde har overført mindst 111 millioner kroner til sig selv.

I sagen er tre sigtet for hæleri. De er alle beskyttet af navneforbud. Den ene er den mand, som også er blevet anholdt i Sydafrika.

Foto: Siphiwe Sibeko/Reuters/Ritzau Scanpix

/ritzau/

/ritzau/