Doktor Død løslades
Det har udløst protester, at den amerikanske dødshjælpsguru Jack Kevorkian løslades efter otte år bag tremmer.

Efter mere end otte år bag tremmer bliver manden, som amerikanerne bedst kender som »Doktor Død« løsladt. Den pensionerede patolog Jack Kevorkian fik hele USA?s opmærksomhed, da han i slutningen af 1990?erne indrømmede, at han havde hjulpet over 130 kronisk syge mennesker med at slå sig selv ihjel. Kevorkian blev i 1999 idømt 10-25 års fængsel for mord, men han løslades allerede til juni på grund af god opførsel, skriver AP.

Den amerikanske højrefløj blev rasende, da det i starten af 1990?erne kom frem, at doktoren havde opfundet en »dødsmaskine«, som hans patienter kunne sætte sig i og trykke på en knap for at få en dødelig indsprøjtning. Da myndighederne trak hans lægelicens tilbage på grund af maskinen, opfandt Kevorkian en ny metode. Hans patienter måtte i stedet indånde kuldioxid gennem en maske til de døde.

Kevorkian blev flere gange anklaget for mord og frifundet.

Han kom for alvor på alle amerikaneres læber, da tv-programmet 60 Minutes i 1998 viste en optagelse af et af medlidenhedsdrabene. I optagelsen var det Kevorkisan selv, der trykkede på knappen, og det var det bevis, der sendte ham i fængsel et år senere.

Flere Kevorkians advokat fortæller AP, at den aldrende læge ikke har nogen planer om at fortsætte med at assistere ved selvmord. Han vil i stedet slå sig ned i Detroit og leve et stille liv.