Dømt for terrorstøtte: Vi ville gøre det igen
Anton Nielsen (t.v.) skal i fængsel efter terrordommen i byretten. Hans 3F-kammerat, Viggo Toft-Jørgensen, slap med en betinget dom.
De er netop blevet dømt efter terroparagraffen. Men Anton og Viggo holder på, at det var rigtigt at give penge til PFLP og FARC.

"Vi skulle have været frifundet. Dommen er urimelig. Selvom den i forhold til det, anklageren oprindeligt krævede, må betragtes som en sejr, er den stadig urimelig, set med mine øjne," siger murer Anton Nielsen.

Han er netop sammen med 3F-kammeraten Viggo Toft-Jørgensen blevet dømt skyldig efter paragraf 14 - terrorparagraffen.

Anton Nielsen er 72 år og fik en dom på seks måneders fængsel. Dog gjorde dommeren de fire måneder betinget på grund af den dømtes alder - dermed skal han højst to måneder bag tremmer.

"Jeg er en gammel knark, og jeg har bestemt ikke godt af at komme ind og sidde," siger han.

Den 52-årige tømrer Viggo Toft-Jørgensen har fået en dom på seks måneders fængsel, alle månederne blev gjort betinget, så han slipper for at ruske tremmer.

De to 3F'ere har doneret penge til henholdsvis PFLP og FARC. Ingen af de to fortryder, at de har sendt penge til organisationerne, der er på den internationale terrorliste. De mener tværtimod, at det er regeringerne, som organisationerne er modstandere til, der er de virkelige terrorister.

Derfor fortryder hverken Anton eller Viggo, og de ville gøre det hele igen - bare ikke på samme måde.

"Jeg fortryder, at jeg ikke kan gøre det igen uden at blive sat i spjældet. Mange politikere burde fortryde, at de har lavet sådan en lov (terroparagraffen, red.)," siger Viggo Toft-Jørgensen.

De to ikke regner med at anke sagen. De har ikke råd. Men de vil stadig tænke over det, så intet er afgjort.

En ting er dog ifølge Anton Nielsen sikker:

"Modstand stopper ikke, fordi man får en dom i byretten."